Kies een merkbekendheid enquete of vragenlijst & literatuur merkbekendheid

Een belangrijk aspect voordat u start met uw onderzoek is het volgende. Begin altijd met het inwinnen van zo veel mogelijk informatie en zorg dat u de literatuur goed beheerst zodat u op de hoogte bent van alle ins en outs wat betreft  merkbekendheid onderzoek & onderzoek doen in het algemeen. U heeft hier veel profijt van in het vervolg van uw onderzoek en u komt niet voor onverwachte verassingen te staan. Om u op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van Nederlandse en Engelse literatuur op gebied van merkbekendeid onderzoek en onderzoek doen. Gevolgd door informatie over merkbekendheid.

Kies een type merkbekendheid onderzoek enquete om te downloaden:

Literatuur merkbekendheid onderzoek & onderzoek doen

Om te beginnen hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante literatuur wat betreft merkbekendheid onderzoek en onderzoek doen in het algemeen. Hoe moeten we bijvoorbeeld verkregen gegevens verwerken en analyseren voordat u ze in uw scriptie of onderzoek opneemt?

Nederlandse literatuur merkbekendheid:

Tip 1: Maak je merk cool
Een inspiratiebron voor marketeers met tientallen casestudy’s; De perfecte combinatie van wetenschappelijke en commerciële inzichten uit marktonderzoek Generatie Y (13 – 29 jaar vandaag) is de meest reclamekritische generatie. Maar… Lees verder.

Tip 2: Merk toch hoe sterk
Merk toch hoe sterk is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een toonaangevend boek op het gebied van merken. Zo geeft het bijvoorbeeld een brede inzage in de belangrijkste stappen die genomen moeten worden om een merk tot een… Lees verder.

Tip 3: Strategisch merkenmanagement .
Strategisch merkenmanagement gaat over merken, waarom merken belangrijk zijn, wat ze betekenen voor consumenten en professionals en wat organisaties moeten doen om ze op de goede manier te beheren. Het boek bestrijkt het complete vakgebied en maakt door de vele cases en voorbeelden de alledaagse praktijk van branding inzichtelijk… Lees verder.

Engelse literatuur merkbekendheid:

Tip 1: Brand expedition
Waar we ook gaan en staan, we worden altijd omringd door merken. Toch vragen we ons zelden af hoe ze zijn ontstaan.Welke filosofie… Lees verder.

Tip 2: Designing Brand experience
To successfully establish an emotional bond with the customer, marketers have to access the mind and heart. Put the customer in…. Lees verder.

Tip 3: Marketing Communication Strategy
Marketing Communications Strategy is an introduction to the theory and contemporary practice of marketing communications. This English-language edition of Marketing communicatie strategie closely mirrors the content and structure of the 2010 Dutch-language edition…. Lees verder
.

Gegevens verwerken en analyseren

Strategische marketingplanning
Hoe moet u een strategisch marketingproces opstarten? Dit handboek geeft u alle handvatten welke u nodig heeft om op de juiste wijze te plannen en.. Lees verder.

Inleiding SPSS 20 
SPSS, het bekende programma voor het analyseren van statistische gegevens. Dit boek bouwt voort op het succes van de voorgaande drukken voor oudere versies van SPSS en..Lees verder.

Marketing, de essentie
Topmarketeers hebben allemaal dezelfde missie: de klant centraal stellen in de marketing. Hedendaagse marketing draait volledig om het creëren van klantwaarde en.. Lees verder.

Hier vindt u gratis informatie en gratis voorbeeld enquêtes en vragenlijst opties op het gebied van merkbekendheid voor scriptie schrijven en online enquête maken.

Merkbekendheid is een van de communicatiedoelstellingen van een bedrijf. Het is ook meetbaar. Merkbekendheid bestaat uit actieve en passieve merkbekendheid. Bij actieve merkbekendheid kan de consument het merk opnoemen (brand recall) en bij passieve merkbekendheid herkent de consument het merk (brand recognition).

Zoals voor alle communicatiedoelstellingen kunnen we de reclamedoelstellingen beter niet uitdrukken in omzetcijfers, maar in termen van wat we precies met de reclameactiviteiten willen veranderen of bereiken.

Doelstellingen merkbekendheid kunnen zijn:

  • Wat willen we bereiken in kennis houding of gedrag?
  • En bij welke doelgroep?
  • En binnen welke periode willen we dit realiseren?

Merkbekendheid wordt voornamelijk gecreëerd door herhaalde exposure, dit is echter wel meer effectief voor passieve (brand recognition) dan actieve (brand recall) merkbekendheid.

Bij het vaststellen van de resultaten kan  o.a. gebruik gemaakt worden van het DAGMAR-model. Het DAGMAR-model betekent: defining advertising goals for measured advertising results.

Het DAGMAR model (Colley 1961) stelt dat het effect van reclame alleen kan worden gemeten als men van tevoren doelstellingen formuleert uitgedrukt in fasen (bekendheid, begrip, overtuiging, actie) die de kopers bij hun besluitvorming doorlopen. Men gaat er dan van uit dat reclame de afnemers stap voor stap naar de koopbeslissing moet leiden.

Kies een type brand management enquete om te downloaden:

Enquête merkbekendheid

Let wel op: lees elke vragenlijst of enquête voorbeeld goed door en pas de enquêtevragen aan, indien nodig, aan de specifieke eisen van uw marktonderzoek, onderzoek of enquête. Alleen zo kunt u een goede online enquête maken.