Kies een multi channel enquete of vragenlijst & literatuur multi channel

Een belangrijk aspect voordat u start met uw onderzoek is het volgende. Begin altijd met het inwinnen van zo veel mogelijk informatie en zorg dat u de literatuur goed beheerst zodat u op de hoogte bent van alle ins en outs wat betreft multi channel onderzoek & onderzoek doen in het algemeen. U heeft hier veel profijt van in het vervolg van uw onderzoek en u komt niet voor onverwachte verassingen te staan. Om u op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van Nederlandse en Engelse literatuur op gebied van multi channel onderzoek en onderzoek doen. Gevolgd door informatie over multi channel onderzoek.

Onderaan de pagina kunt u vervolgens de gewenste enquête of vragenlijst multi channel uitkiezen.

Literatuur multi channel onderzoek & onderzoek doen

Om te beginnen hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante literatuur wat betreft multi channel onderzoek en onderzoek doen in het algemeen. Hoe moeten we bijvoorbeeld verkregen gegevens verwerken en analyseren voordat u ze in uw scriptie of onderzoek opneemt?

Nederlandse literatuur multi channel onderzoek:

Tip 1: Perfecte Multichannel Marketing
De perfecte multi channel Stop denken in oplossingen, start denken in problemen De perfecte multi channel laat je compleet anders kijken naar het segmenteren van een organisatie of merk. In plaats van te denken in oplossingen…lees verder.

Tip 2: Multichannel management in Nederland
n deze uitgave staan innovaties in multichannel management in Nederland centraal. De auteurs hebben zich laten inspireren door de resultaten van de maandelijkse Strategic Decisions Monitor, de Klantcontact Dagen Innovatie Award en enkele van de ruim 30 awards die jaarlijks in Nederland worden toegekend op het terrein van klantinteractie management..lees verder.

Tip 3: Multichannel management
Strategisch merkenmanagement gaat over merken, waarom merken belangrijk zijn, wat ze betekenen voor consumenten en professionals en wat organisaties moeten doen om ze op de goede manier te beheren. Het boek bestrijkt het complete vakgebied en maakt door de vele cases en voorbeelden de alledaagse praktijk van branding inzichtelijk…lees verder.

Engelse literatuur multi channel onderzoek:

Tip 1: Multi-Channel Marketing Ecosystems
With dramatic changes in consumer behaviour – from online shopping to the influence of social media – marketers are finding it harder than ever to coordinate, prioritize and integrate the latest interactive channels into their overall brand-building strategy. Despite hard evidence showing the importance of digital marketing, the emphasis often remains on traditional media, with the most common social media channels being used without centralized….lees verder

Tip 2: Multi-Channel Marketing, Branding and Retail Design
Recently, many researchers have found that their work crosses the borders of design, branding and marketing. This orientation finds itself in contrast to the generally discipline-delineated world of academic journal publishing where cross-sector studies often find difficulties in acceptance (design-based work in marketing being particularly poorly represented). This unique book focuses upon service design, including retail and multi-channel marketing matters …lees verder.

Gegevens verwerken en analyseren

Strategische marketingplanning
Hoe moet u een strategisch marketingproces opstarten? Dit handboek geeft u alle handvatten welke u nodig heeft om op de juiste wijze te plannen en.. Lees verder.

Inleiding SPSS 20 
SPSS, het bekende programma voor het analyseren van statistische gegevens. Dit boek bouwt voort op het succes van de voorgaande drukken voor oudere versies van SPSS en..Lees verder.

Marketing, de essentie
Topmarketeers hebben allemaal dezelfde missie: de klant centraal stellen in de marketing. Hedendaagse marketing draait volledig om het creëren van klantwaarde en.. Lees verder.

MULTI CHANNEL

In de eerst vijf jaar van de eenentwintigste eeuw is duidelijk geworden dat verregaande ontwikkelingen, zoals de handel via internet, globalisatie en heftige internationale concurrentie, het managen van het marketingkanaal een stuk gecompliceerder en uitdagender heeft gemaakt dan een aantal jaren geleden.

Multi-channel proces

De wereldwijde concurrentie vandaag de dag heeft het voor organisaties veel moeilijker gemaakt dan voorheen om door middel van productdifferentiatie of lage prijzen een SCA op te bouwen. Productveranderingen zoals: technologische vernieuwingen, design innovaties, kwaliteit of merkidentiteit, kunnen worden gekopieerd of zelfs worden verbeterd door concurrenten over de hele wereld in een relatief korte periode. Ditzelfde is het geval wanneer organisaties zich focussen op een lage prijs, aangezien er bijna altijd ergens ter wereld een concurrent is die het goedkoper kan produceren. Door deze ontwikkelingen hebben kanaalstrategieën en in het bijzonder multi-channel strategieën steeds meer aandacht gekregen om een SCA op te bouwen. De hoofdreden hiervoor is, dat goed geformuleerde kanaalstrategieën moeilijker te kopiëren zijn door concurrenten.

Aangezien er de laatste jaren veel veranderingen zijn geweest en vooral de opkomst van het internet, zijn er ook veel verschillende definities ontstaat wat betreft multi-channels. De term is in dit onderzoek gedefinieerd als: ‘meerdere kanalen die gekenmerkt worden door de uitvoering van distributietaken door een combinatie van onderscheidende kanalen, direct en/of indirect, die resulteren in variëteit aan marketingmix mogelijkheden, ontworpen om in de behoefte te voorzien van verschillende targetmarktsegmenten’.

Daarnaast hebben organisaties over de hele wereld tegenwoordig ook veel meer keuze uit distributiekanalen om hun klanten te bereiken. Distributiekanalen worden gedefinieerd als: ‘groepen onderling afhankelijke organisaties die betrokken zijn bij het proces waarbij producten of diensten beschikbaar worden gesteld voor consumptie. De laatste tijd voegen organisaties constant nieuwe verkoopkanalen toe, zoals internet, televisie verkopen en sms services. Dit om hun klanten beter te bedienen. De opkomst van het internet heeft dan ook een groot aantal bedrijven gedwongen, in zowel de B2B als de B2C omgeving, om internet gerelateerde distributiekanalen te gaan verkennen, bv. online kanalen, om hun producten te verkopen. Een organisatie heeft vandaag de dag de keuze uit; een eigen verkoopafdeling, wederverkopers, vertegenwoordigerskanaal, catalogus/postorderkanaal, online-kanaal, callcenter-kanaal en verscheidene andere kanalen. Deze worden allemaal door eenzelfde organisatie gebruikt om op een effectieve en efficiënte manier in de behoeften van haar klanten te voorzien. In Nederland maken organisaties over het algemeen gebruik van vier of meer kanalen om in contact te staan met hun klanten. In deze omgeving zijn veel klanten multi-channel klanten geworden.
Echter, een dergelijke grote hoeveelheid kanalen en combinatiemogelijkheden betekent dat organisaties voor de uitdaging staan om strategieën te formuleren om een optimale kanaalmix te realiseren en ondertussen conflicten tussen de verschillende kanalen te vermijden. Bovendien kunnen slecht geïntegreerde multiple-kanalen ontevredenheid bij klanten veroorzaken, hetgeen kan resulteren in verlies van klanten aan concurrenten. Het zou dus aannemelijk kunnen zijn dat het niet het aantal kanalen is, maar de juiste kanaalmix van coördinatie en integratie, die bepaalt in welke mate de multi-channel strategie van invloed is op het klantenbestand.

Het ziet er niet naar uit dat een multi-channel strategie een nieuwe rage is die snel weer overwaait. Het lijkt meer een grote marketinguitdaging te gaan worden in de nabije toekomst, simpelweg omdat de klanten vraag hebben naar meer kanaalopties en de technologie meerdere multiple-kanaalopties mogelijk en economisch haalbaar maakt. Uit verschillende studies komt naar voren dat de nadruk is verschoven van ‘pure-play1’ nieuwe kanalen naar innovatieve kanaalcombinaties. In geen één case waren nieuwe kanalen substituten voor bestaande kanalen.

Er zal voorkomen moeten worden dat ieder kanaal zijn eigen klanten heeft. Het is de bedoeling dat door middel van combinaties van kanalen de relatie met de klant wordt versterkt en opgebouwd. Veel klanten staan ook niet toe door een organisatie in een bepaald kanaal te worden geduwd, terwijl een ander kanaal beter voorziet in hun diverse koopbehoeften. Klanten kopen daarom meer producten van organisaties waarmee op meerdere manieren zaken valt te doen. Uit verschillende onderzoeken blijkt, dat multi-channel klanten meer kochten, dat multi-channel klanten gemiddeld 20% tot 30% meer geld uitgeven, dan klanten die gebruik maken van één kanaal. Daarnaast dat multi-channel klanten vaker kopen, meer producten kopen en meer uitgeven dan klanten die gebruik maken van één kanaal. Vandaar dat het dus van belang is dat de aangeboden kanalen flexibel genoeg moeten zijn om zo goed mogelijk aan de kanaalwensen van de klant te voldoen.
Multi-channel klantmanagement is hierom een marketingfunctie geworden, waarbij de klant centraal staat, en niet zoals bij traditionele onderzoeken naar verkoopkanalen waarbij de focus ligt op de organisatie en distributeurs.

Ook voor het doen van multi channel onderzoek zijn vragenlijsten nodig. De vragenlijsten die u hier vindt hebben vooral betrekking op de multi channel van een merk. U kunt direct een aantal voorbeeld enquête (s) en vragenlijsten gratis downloaden.

Kies een type multi channel onderzoek enquete om te downloaden:

Enquête multi channel onderzoek

Let wel op: lees elke vragenlijst of enquête voorbeeld goed door en pas de enquêtevragen aan, indien nodig, aan de specifieke eisen van uw marktonderzoek, onderzoek of enquête. Alleen zo kunt u een goede online enquête maken.