Kies een imago enquete of vragenlijst & literatuur imago onderzoek

Een belangrijk aspect voordat u start met uw onderzoek is het volgende. Begin altijd met het inwinnen van zo veel mogelijk informatie en zorg dat u de literatuur goed beheerst zodat u op de hoogte bent van alle ins en outs wat betreft imago onderzoek & onderzoek doen in het algemeen. U heeft hier veel profijt van in het vervolg van uw onderzoek en u komt niet voor onverwachte verassingen te staan. Om u op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van Nederlandse en Engelse literatuur op gebied van imago onderzoek en onderzoek doen. Gevolgd door informatie over imago onderzoek.

Kies een type imago onderzoek enquete om te downloaden:

Merkbekendheid Enquete merkbekendheid en merkextensie Brand equity Enquête brand equity Enquête brand equity meetinstrument
Merkbeleving Enquête merkstrategieEnquête merkbeleving Brand extension Brand extension

 

Literatuur imago onderzoek & onderzoek doen

Om te beginnen hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante literatuur wat betreft imago onderzoek en onderzoek doen in het algemeen. Hoe moeten we bijvoorbeeld verkregen gegevens verwerken en analyseren voordat u ze in uw scriptie of onderzoek opneemt?

Nederlandse literatuur imago onderzoek:

Tip 1: Maak je merk cool
Een inspiratiebron voor marketeers met tientallen casestudy’s; De perfecte combinatie van wetenschappelijke en commerciële inzichten uit marktonderzoek Generatie Y (13 – 29 jaar vandaag) is de meest reclamekritische generatie. Maar… Lees verder.

Tip 2: Merk toch hoe sterk
Merk toch hoe sterk is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een toonaangevend boek op het gebied van merken. Zo geeft het bijvoorbeeld een brede inzage in de belangrijkste stappen die genomen moeten worden om een merk tot een… Lees verder.

Tip 3: Strategisch merkenmanagement .
Strategisch merkenmanagement gaat over merken, waarom merken belangrijk zijn, wat ze betekenen voor consumenten en professionals en wat organisaties moeten doen om ze op de goede manier te beheren. Het boek bestrijkt het complete vakgebied en maakt door de vele cases en voorbeelden de alledaagse praktijk van branding inzichtelijk… Lees verder.

Engelse literatuur imago onderzoek:

Tip 1: Brand expedition
Waar we ook gaan en staan, we worden altijd omringd door merken. Toch vragen we ons zelden af hoe ze zijn ontstaan.Welke filosofie… Lees verder.

Tip 2: Designing Brand experience
To successfully establish an emotional bond with the customer, marketers have to access the mind and heart. Put the customer in…. Lees verder.

Tip 3: Marketing Communication Strategy
Marketing Communications Strategy is an introduction to the theory and contemporary practice of marketing communications. This English-language edition of Marketing communicatie strategie closely mirrors the content and structure of the 2010 Dutch-language edition…. Lees verder
.

Gegevens verwerken en analyseren

Strategische marketingplanning
Hoe moet u een strategisch marketingproces opstarten? Dit handboek geeft u alle handvatten welke u nodig heeft om op de juiste wijze te plannen en.. Lees verder.

Inleiding SPSS 20 
SPSS, het bekende programma voor het analyseren van statistische gegevens. Dit boek bouwt voort op het succes van de voorgaande drukken voor oudere versies van SPSS en..Lees verder.

Marketing, de essentie
Topmarketeers hebben allemaal dezelfde missie: de klant centraal stellen in de marketing. Hedendaagse marketing draait volledig om het creëren van klantwaarde en.. Lees verder.

Informatie imago onderzoek

Imago is het beeld dat in de publieke opinie of bij de doelgroep leeft met betrekking tot een product, organisatie of persoon,

Imago is dus deels maak- en veranderbaar. Het is een identiteitsconstructie, een verzameling bewust gecreëerde beelden met behulp van de juiste combinatie van symbolen die via bepaalde kanalen worden verspreid.

Toch mag ook gesteld worden dat je weliswaar baas bent van je identiteit, maar dat dit nauwelijks geldt voor je merk of je imago.

Merk en imago zijn het resultaat van toepassing van de identiteit en daarom moet die identiteit gemanaged worden. Dit managen is de inzet van mensen, processen en middelen om het succes van de organisatie na te streven via identiteit. Dat houdt in dat niet alleen in kleine ingewijde groepjes wordt gewerkt aan ‘Het Merk’, maar dat de identiteit door de gehele organisatie consistent en coherent wordt uitgerold [1].

Imago onderzoek kan dus bestaan uit velerlei facetten. Door een imago onderzoek kunnen wij nagaan of de overgebrachte boodschappen ook zo zijn begrepen door de markt. Daarnaast weten wij ook wat een doelgroep vindt van het imago van een bedrijf en of dit beantwoordt aan hun verwachtingen. Dit type onderzoek laat het toe om de verschillen te evalueren tussen het gewenste imago en het daadwerkelijk imago dat klanten en prospects hebben van het bedrijf.

Een imago onderzoek levert de volgende informatie op:

  • Inzicht in het beeld dat klanten en prospecten van een onderneming hebben
  • Vergelijking van het eigen imago met dat van de concurrenten
  • Vaststellen hoe belangrijk het imago voor een doelgroep is
  • Herleiden welke factoren het imago van het merk bepalen
  • Evaluatie van de effecten van marketingacties op het imago van het merk [2]

Ook voor het doen van imago onderzoek zijn vragenlijsten nodig. De vragenlijsten die u hier vindt hebben vooral betrekking op het imago van het merk en het imago van de organisatie. U kunt direct een aantal voorbeeld enquête (s) en vragenlijsten gratis downloaden.

[1] Management tools nummer 1 2004 , p40 e.v.

][2]  Internetsite B2B Marktonderzoek

Let wel op: lees elke vragenlijst of enquête voorbeeld goed door en pas de enquêtevragen aan, indien nodig, aan de specifieke eisen van uw marktonderzoek, onderzoek of enquête. Alleen zo kunt u een goede online enquête maken.