Kies een customer loyalty enquete of vragenlijst & literatuur customer loyalty

Een belangrijk aspect voordat u start met uw onderzoek is het volgende. Begin altijd met het inwinnen van zo veel mogelijk informatie en zorg dat u de literatuur goed beheerst zodat u op de hoogte bent van alle ins en outs wat betreft customer loyalty & onderzoek doen in het algemeen. U heeft hier veel profijt van in het vervolg van uw onderzoek en u komt niet voor onverwachte verassingen te staan. Om u op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van Nederlandse en Engelse literatuur op gebied van customer loyalty en onderzoek doen.
Gevolgd door informatie over customer loyalty & tevredenheid onderzoek.

Onderaan de pagina kunt u vervolgens de gewenste enquête of vragenlijst customer loyalty uitkiezen.

>> Direct naar: customer loyalty & klanttevredenheidsonderzoekCustomer loyalty & klanttevredenheidsonderzoek

MEDEWERKERSTEVREDENHEID Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek (open vragen) KLANTTEVREDENHEID Website Product Financiële instelling Dienstverlening Bedrijf
KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Service Tandpasta Advocaten kantoor Technische service Interne vragenlijst CUSTOMER LOYALTY Customer loyalty product

Literatuur customer loyalty & onderzoek doen

Om te beginnen hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante literatuur wat betreft customer loyalty en onderzoek doen in het algemeen. Hoe moeten we bijvoorbeeld verkregen gegevens verwerken en analyseren voordat u ze in uw scriptie of onderzoek opneemt?

Nederlandse literatuur customer loyalty:

Tip 1: De klant is koning!
Een inspiratiebron voor marketeers met tientallen casestudy’s; De perfecte combinatie van wetenschappelijke en commerciële inzichten uit marktonderzoek Generatie Y (13 – 29 jaar vandaag) is de meest reclamekritische generatie. Maar… lees verder.

Tip 2: De klant is GEEN koning!
Voor alle winkelmedewerkers en ondernemers die het winkelvak nog meer willen omarmen. Die zichzelf op een ander spoor durven zetten, nu het winkelen sterk verandert. Geschreven door een meester mysteryguest. Ga mee de winkel in met Troost. Lees, herken, lach en leer. 73 anekdotes en 121 leermomenten… lees verder.

Tip 3: Klanttevredenheid, de zin en onzin
In Nederland en België worden vele miljoenen verspild aan slecht klanttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek lijkt een doel op zich te zijn geworden met als bijzaak.. lees verder

Tip 4: De ultieme vraag: Zou u ons bedrijf aanbevelen?
Te veel ceo’s hebben ambitieuze groeiplannen, maar slagen er niet in ze te realiseren. Waarom? Omdat ze zich richten op winstdoelstellingen die op de korte termijn werken, maar.. lees verder.

De ultieme vraag 2.0 hoe bedrijven klanten veranderen in ambassadeurs
‘Zou u ons aan een vriend aanraden?’ Door deze vraag aan al je klanten te stellen ontdek je ’tegenstanders’ (die een slechte indruk hebben en gemakkelijk kunnen overstappen naar de concurrent) en ‘promoters’ (ambassadeurs, die zorgen voor gezonde winst en duurzame groei). Deze twee extremen, en de middenmoot, kun je in kaart brengen met de …lees verder

Engelse literatuur customer loyalty:

Tip 1: Customer Satisfaction is Worthless, Customer Loyalty is Priceless
Proving that loyal customers are better than satisfied ones–since the latter will shop anywhere–a sales staff trainer shows readers how to produce customer loyalty through a fresh approach to customer service and how to turn customers into salespeople. Tour. IP…. Lees verder.

Tip 2: Researching Customer Satisfaction and Loyalty
Customer satisfaction and loyalty has been one of the largest areas of market research for the past twenty years, and interest in it continues to increase. Organizations today invest heavily in programmes designed to retain customers as they recognize the importance of having loyal, committed customers to sustain and increase company profits. Researching Customer Satisfaction…lees verder

Tip 3: Emotional Satisfaction of Customer ContactsMet the Emotional Satisfaction of Customer Contacts (ESCC) als startpunt toont Güngör aan dat medewerkers in servicecenters cruciaal zijn om de.. lees verder.

Gegevens verwerken en analyseren

Strategische marketingplanning
Hoe moet u een strategisch marketingproces opstarten? Dit handboek geeft u alle handvatten welke u nodig heeft om op de juiste wijze te plannen en.. Lees verder.

Inleiding SPSS 20 
SPSS, het bekende programma voor het analyseren van statistische gegevens. Dit boek bouwt voort op het succes van de voorgaande drukken voor oudere versies van SPSS en..Lees verder.

Marketing, de essentie
Topmarketeers hebben allemaal dezelfde missie: de klant centraal stellen in de marketing. Hedendaagse marketing draait volledig om het creëren van klantwaarde en.. Lees verder.

Informatie customer loyalty & klantentrouw

Customer loyalty of klantentrouw kan een belangrijke rol spelen in de zogenaamde recessiemarketing. In slechte tijden doen marketeers er goed aan zich te focussen op customer loyalty of klantentrouw en klantervaring.
Voor merken is customer loyalty erg belangrijk. De motor achter customer loyalty is comfort. Dit betekent dat de aanbieder van een merk zich moet richten op het wekken en behouden van vertrouwen, het leveren van een goede service en dat hij verantwoordelijkheid moet nemen bij problemen om imago schade te voorkomen. Ook belangrijk is het feit dat customer loyalty niet alleen samenhangt met klanttevredenheid, maar dat er nog andere factoren meespelen. Zo is mond-op-mond reclame erg belangrijk voor customer loyalty, er sprake van een werkelijk trouwe klant wanneer deze een product of dienst ook aan anderen zou aanraden.
Concurreren op prijs is geen goede strategie om customer loyalty te bewerkstelligen, de aanbieder loopt dan het risico dat de klant voor een goedkoper product naar de concurrent overstapt.

Uit recent onderzoek van Valentina Melnyk van de universiteit van Tilburg komen nog een aantal zaken naar voren : veel loyaliteitsprogramma’s werken niet effectief genoeg. Ze blijken niet in staat om de gewenste bevordering van customer loyalty tot stand te brengen. In haar proefschrift identificeert Valentina Melnyk de factoren die ervoor zorgen dat loyaliteitsprogramma’s wel customer loyalty bevorderen. Daarbij keek ze in het bijzonder naar het geslacht van klanten en specifieke eigenschappen van loyaliteitsprogramma’s.
Melnyk toont aan de hand van experimenten aan dat er belangrijke verschillen zijn tussen de trouw van mannen en die van vrouwen. Mannen zijn relatief trouwer aan groepsachtige eenheden zoals bedrijven. Vrouwen daarentegen zijn relatief loyaler aan personen, zoals individuele dienstverleners.

Dat heeft gevolgen voor de effectiviteit van loyaliteitsprogramma’s, blijkt uit experimenten: nu vrouwelijke consumenten meer zijn gericht op één-op-één relaties, moeten loyaliteitsprogramma’s hierop aansluiten om effectief te kunnen zijn. Het versturen van een attentie op de verjaardag van vrouwen kan al effect hebben. Ook ontdekte Melnyk dat mannelijke consumenten positiever reageren op elementen die hun status binnen het loyaliteitsprogramma (‘Ik ben een gold-member’) duidelijk zichtbaar maakt aan anderen.
Voor het meten van customer loyalty moet ook het nodige onderzoek gedaan worden. Om klanten iets te kunnen vragen of om te kunnen meten of -en in welke mate-  klanten trouw zijn aan de organisatie of een merk, is het een noodzakelijke voorwaarde de klanten te kennen. Toch zijn er maar weinig organisaties die op systematische wijze gegevens van en over hun klanten registreren.
Verder is het van belang een aangepaste vragenlijst of enquete op te stellen waarbij sturende invloeden zo veel mogelijk moeten geweerd worden, we hebben immers toch te maken met een stuk emotie. Het is daarom moeilijk eerlijke antwoorden te krijgen.
Het gaat om het meten van materiele en vooral immateriële waardes.

Kies een type klanttevredenheidsenquête om te downloaden:

Enquête klanttevredenheid website
Enquête klanttevredenheid product
Enquête klanttevredenheid financiële instelling
Enquête klanttevredenheid dienstverlening
Enquete klanttevredenheid bedrijf
Enquete After sales
Enquete Customer loyalty

Kies een type klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst om te downloaden:

Klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst service
Klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst tandpasta
Klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst advocatenkantoor
Klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst technische service
Klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst intern

Let op: lees elke vragenlijst of enquete voorbeeld goed door en pas de enquete vragen aan, indien nodig aan de specifieke eisen van uw marktonderzoek, onderzoek of scriptie. Alleen zo kunt u een goede online enquete maken.