Kies een medewerkerstevredenheidsonderzoek enquete of vragenlijst & literatuur medewerkertevredenheid

Een belangrijk aspect voordat u start met uw onderzoek is het volgende. Begin altijd met het inwinnen van zo veel mogelijk informatie en zorg dat u de literatuur goed beheerst zodat u op de hoogte bent van alle ins en outs wat betreft medewerkerstevredenheidsonderzoek & onderzoek doen in het algemeen. U heeft hier veel profijt van in het vervolg van uw onderzoek en u komt niet voor onverwachte verassingen te staan. Om u op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van Nederlandse en Engelse literatuur op gebied van medewerkerstevredenheidsonderzoek en onderzoek doen.

Gevolgd door informatie over medewerkerstevredenheid & tevredenheid onderzoek.

Onderaan de pagina kunt u vervolgens de gewenste enquête of vragenlijst medewerkerstevredenheid uitkiezen.

MEDEWERKERSTEVREDENHEIDMedewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek (open vragen) KLANTTEVREDENHEID Website Product Financiële instelling Dienstverlening Bedrijf
KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Service Tandpasta Advocaten kantoor Technische service Interne vragenlijstCUSTOMER LOYALTY Customer loyalty product
BLOG KlANTTEVREDENHEIDOnderzoek d.m.v. een enquete Case: ziekenhuisenquete Stel de juiste enquetevragen Stel vragen en meet de klanttevredenheidAFTERSALES After sales automotive

>> Direct naar: medewerkerstevredenheidsonderzoek

Literatuur medewerkerstevredenheidsonderzoek & onderzoek doen

Om te beginnen hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante literatuur wat betreft medewerkerstevredenheidsonderzoek en onderzoek doen in het algemeen. Hoe moeten we bijvoorbeeld verkregen gegevens verwerken en analyseren voordat u ze in uw scriptie of onderzoek opneemt?

Nederlandse literatuur medewerkerstevredenheid – medewerkerstevredenheidsonderzoek:

Tip 1: De klant is koning!
Een inspiratiebron voor marketeers met tientallen casestudy’s; De perfecte combinatie van wetenschappelijke en commerciële inzichten uit marktonderzoek Generatie Y (13 – 29 jaar vandaag) is de meest reclamekritische generatie. Maar… lees verder.

Tip 2: De klant is GEEN koning!
Voor alle winkelmedewerkers en ondernemers die het winkelvak nog meer willen omarmen. Die zichzelf op een ander spoor durven zetten, nu het winkelen sterk verandert. Geschreven door een meester mysteryguest. Ga mee de winkel in met Troost. Lees, herken, lach en leer. 73 anekdotes en 121 leermomenten… lees verder.

Tip 3: Klanttevredenheid, de zin en onzin
In Nederland en België worden vele miljoenen verspild aan slecht klanttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek lijkt een doel op zich te zijn geworden met als bijzaak.. lees verder

Tip 4: De ultieme vraag: Zou u ons bedrijf aanbevelen?
Te veel ceo’s hebben ambitieuze groeiplannen, maar slagen er niet in ze te realiseren. Waarom? Omdat ze zich richten op winstdoelstellingen die op de korte termijn werken, maar.. lees verder.

De ultieme vraag 2.0 hoe bedrijven klanten veranderen in ambassadeurs
‘Zou u ons aan een vriend aanraden?’ Door deze vraag aan al je klanten te stellen ontdek je ’tegenstanders’ (die een slechte indruk hebben en gemakkelijk kunnen overstappen naar de concurrent) en ‘promoters’ (ambassadeurs, die zorgen voor gezonde winst en duurzame groei). Deze twee extremen, en de middenmoot, kun je in kaart brengen met de …lees verder

Engelse literatuur medewerkerstevredenheid – medewerkerstevredenheidsonderzoek:

Tip 1: Customer Satisfaction is Worthless, Customer Loyalty is Priceless
Proving that loyal customers are better than satisfied ones–since the latter will shop anywhere–a sales staff trainer shows readers how to produce customer loyalty through a fresh approach to customer service and how to turn customers into salespeople. Tour. IP…. Lees verder.

Tip 2: Researching Customer Satisfaction and Loyalty
Customer satisfaction and loyalty has been one of the largest areas of market research for the past twenty years, and interest in it continues to increase. Organizations today invest heavily in programmes designed to retain customers as they recognize the importance of having loyal, committed customers to sustain and increase company profits. Researching Customer Satisfaction…lees verder

Tip 3: Emotional Satisfaction of Customer ContactsMet the Emotional Satisfaction of Customer Contacts (ESCC) als startpunt toont Güngör aan dat medewerkers in servicecenters cruciaal zijn om de.. lees verder.

Gegevens verwerken en analyseren

Strategische marketingplanning
Hoe moet u een strategisch marketingproces opstarten? Dit handboek geeft u alle handvatten welke u nodig heeft om op de juiste wijze te plannen en.. Lees verder.

Inleiding SPSS 20 
SPSS, het bekende programma voor het analyseren van statistische gegevens. Dit boek bouwt voort op het succes van de voorgaande drukken voor oudere versies van SPSS en..Lees verder.

Marketing, de essentie
Topmarketeers hebben allemaal dezelfde missie: de klant centraal stellen in de marketing. Hedendaagse marketing draait volledig om het creëren van klantwaarde en.. Lees verder.

Informatie medewerkerstevredenheidsonderzoek

Het is voor een organisatie van groot belang dat ze kan rekenen op de steun van een team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Tevreden medewerkers zijn dikwijls meer gemotiveerd en medewerkers bepalen toch voor een belangrijk deel de kwaliteit van de onderneming, vandaar het belang van een goede medewerkerstevredenheid.
Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan dan ook inzichtelijk maken welke factoren aan deze (on) tevredenheid bijdragen en in welke mate. Ook kan een dergelijk onderzoek ertoe bijdragen dat ideeën van de werkvloer de directie sneller bereiken. Indien de directie een beter inzicht heeft in de (on) tevredenheid van haar medewerkers heeft zij ook meer aanknopingspunten om haar beleid aan te passen.
Ook is het zo dat ontevreden medewerkers eerder op zoek gaan naar een andere werkplek. Managers zijn zich dikwijls niet van die ontevredenheid bewust en lopen zo het risico goed en gekwalificeerd personeel te verliezen.

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek valt in het algemeen onder kwantitatief onderzoek. Naar gelang het aantal medewerkers is het nodig om een betrouwbare steekproef te trekken. Om een eerlijk beeld te krijgen gebeurt dit soort onderzoeken meestal anoniem.
Het kwantitatieve onderzoek kan altijd nog uitgebreid worden met een kwalitatief onderzoek door middel van o.a. diepte-interviews.

Tijdens zo een medewerkerstevredenheidsonderzoek komen diverse aspecten aanbod zoals personeelsbeleid, carrièrekansen, werksfeer, bedrijfscultuur en arbeidsvoorwaarden en salariëring.
Onderzocht wordt niet alleen de gemiddelde medewerkerstevredenheid op deze punten, maar ook in welke maten zij van invloed zijn op de algemene (on) medewerkerstevredenheid van de medewerkers.
De basis voor het uitvoeren van bovengenoemde onderzoeken zijn vragenlijsten die tijdens enquêtes gebruikt worden.

Kies een type medewerkerstevredenheidsonderzoek vragenlijst om te downloaden:

Medewerkerstevredenheidsonderzoek
Medewerkerstevredenheidsonderzoek (open vragen)

Let op: lees elke vragenlijst of enquete voorbeeld goed door en pas de enquete vragen aan, indien nodig aan de specifieke eisen van uw marktonderzoek, onderzoek of scriptie. Alleen zo kunt u een goede online enquete maken.